CAD-Terv 3D text

Dinamikusan változtatható szövegek elhelyezése 3D-ben, bármilyen felületre, a gyártástechnológiai sajátosságok figyelembe vételével.

A program segítségével dinamikusan változtatható 3D szövegmodelleket készíthetünk TrueType fontok alapján CATIA V5-ben. Nagy előnye, hogy más megoldásokkal szemben egyenes szakaszok halmaza helyett a görbéket folytonos spline görbékből építi fel a TrueType font leírás alapján.

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a betűtípusnak megfelelően folytonos felületeket, a megmunkáláskor folytonos szerszámpályát kapjunk.

A karakterek távolságának meghatározásakor figyelembe tudja venni a betűtípusban meghatározott „Kerning” távolságokat. (nem csak fix karakterszélességekkel tud számolni, hanem pl.: AV karakterek „egymás fölé” lóghatnak).

Amennyiben szükséges, hogy a szövegmodellt formaferdeséggel lássuk el, a program automatikusan képes kijelölni a szöveg oldalfelületeit és létrehozni a Draft parancsot a megfelelő referenciákkal.

A szövegmodellek a CATIA hagyományos parancsaiból épülnek fel, így indokolt esetben utólag is könnyen módosíthatók. Lehetőség van többsoros szövegek kezelésére, igazítására, szöveg beszúrási pont (horgony pont) meghatározására is.

A szövegek tartalma és tulajdonságai könnyen változtathatóak, mivel a szöveg görbét tartalmazó „Affinity” nem törlődik így a ráépülő elemek asszociatívak maradhatnak.

Futtatási környezet: CATIA V5 (R17-R24), Windows operációs rendszer, .NET Framework 3.1

Próba licenc igénylés

CAD-Terv kulcsrakész megoldások