SIMULIA

Tárja fel a minket körülvevő világot!

Csak a világ feltérképezésével találhatjuk meg a megfelelő válaszokat kérdéseinkre. A szimulációs technológia alkalmazása robbanásszerűen növekszik, mert a szimulációs modellek segítségével komplex hatásokat tudunk figyelembe venni a mikroszkopikus léptéktől a rendszerszintű jelenségekig.

SZIMULÁCIÓS MEGOLDÁSOK

A szoftvercsalád alkalmazásai széleskörű megoldásokat nyújtanak a mérnökök és döntéshozók számára olyan területeken, mint pl. szilárdságtan, kifáradás, hő- és áramlástan, ejtés- és törésteszt, kompozitok, hegesztés vizsgálat, zaj- és rezgésanalízis, kontakt analízis, optimálási feladatok, nem lineáris és dinamikus vizsgálatok, nagy- és kisfrekvenciás elektromágneses szimulációk.

SIMULIA a 3DEXPERIENCE® platformon

A 3DEXPERIENCE® platform forradalmasítja a szimuláció alkalmazását. A vállalat és a felhasználó számára a legteljesebb funkcionalitást biztosítja a belépő szinttől a professzionális megoldásokig.

3DEXPERIENCE PLATFORM

SIMULIA V5

A SIMULIA V5 analízis modulokkal a CATIA V5 CAD rendszerbe integrált végeselemes analízis megoldások érhetőek el. A tervezők a megszokott CAD felületen érhetik el a szilárdsági és hőtani ellenőrzésekhez nélkülözhetetlen eszközöket.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

SIMULIA különálló szoftverek

ABAQUS

ABAQUS FELHASZNÁLÓKÉNT A VILÁG LEGJOBB VÉGESELEMES ANALÍZIS TECHNOLÓGIÁJÁVAL DOLGOZHAT A STATIKUS SZERKEZETI ANALÍZISEK, VALAMINT AZ IMPLICIT ÉS EXPLICIT DINAMIKAI SZÁMÍTÁSOK TERÜLETÉN

Az Abaqus a SIMULIA portfóliójának átfogó és skálázható végeselemes analízis megoldása, amely a széles eszköztárával lefedi nem csak a mindennapi analízis feladatokat, hanem megoldást nyújt az iparban előforduló bonyolult mérnöki kihívásokra. Robosztusságát és pontosságát kombinálva a könnyű használattal hatékonyan képes támogatni a különleges anyagok és összetett szerkezetek viselkedésének megértését valós üzemi körülmények között.

Az Abaqus lehetővé teszi, hogy a fejlesztőcsoportok között az együttműködés és a szimulációs adatmegosztás a szakterülettől függetlenül zökkenőmentes legyen. Vegyük például az autóipart, ahol a mérnökök figyelembe vehetnek teljes jármű szintű terheléseket, dinamikus vibrációt, többtest szimulációt, becsapódást és törést, nemlineáris statikus terheléseket, kapcsolt hőtani és kapcsolt akusztikai-szerkezeti analízis eseteket, mindezt egy modellkörnyezetben és egy analízis szoftvert használva.

ISIGHT

 A SIMULIA PORTFÓLIÓ PIACVEZETŐ SZIMULÁCIÓS FOLYAMATAUTOMATIZÁLÓ ÉS PARAMÉTER OPTIMÁLÓ MEGOLDÁSA

Az Isight megoldással csökkenthető az analízis átfutási ideje és költsége, miközben a szerkezetek teljesítménye, minősége és megbízhatósága növekszik.

Az Isight segítségével kombinálni lehet a különálló területek célszoftvereinek adatait és optimálási algoritmusok segítségével automatizált fejlesztési folyamatokat lehet létrehozni.

TOSCA

PIACVEZETŐ TECHNOLÓGIÁJÚ TOPOLÓGIA OPTIMÁLÓ SZOFTVERCSOMAG, AMI A KONCEPCIÓ FÁZISTÓL A RÉSZLETTERVEZÉSIG LEFEDI AZ OPTIMÁLÁSI MEGOLDÁSOKAT

A Tosca Structure szoftver segít abban, hogy egyszerre könnyű, merev és megbízható alkatrészeket és összeállításokat alkothasson miközben a fejlesztési ciklusok rövidülnek. A használat eredményként maximálhatja a teljesítményt és az anyagkihasználtságot, továbbá felfedezhet új design variációkat. Azonosíthatja a terheléseknek leginkább megfelelő geometriát, hogy maximálja az alkatrésze merevségét és/vagy minimalizálja a termék súlyát. A lemezvastagságok optimálásával csökkentheti a tömeget, csökkentheti a helyi feszültségeket miközben a növeli a megbízhatóságot is. A Tosca Structure-rel lehetősége van még növelni a lemezszerkezetek merevségét vagy sajátfrekvenciáját is, a megfelelő bordák elhelyezésének optimálásával.

A szoftvercsomag másik eleme a Tosca Fluid, amivel áramlástani rendszerek topológia optimálását végezheti el. A szoftver képességeivel jobb áramlási tulajdonságok, magasabb minőség és hatásfok érhető el.

FE-SAFE

HATÉKONY, FELHASZNÁLÓBARÁT, VÉGESELEMES ANALÍZISEN ALAPULÓ, A KIFÁRDÁSSZÁMÍTÁS TELJES PROBLÉMAKÖRÉT KEZELŐ SZOFTVER

A kifáradásszámításhoz felhasználható nemcsak az Abaqusban készült végeselemes analízis modell, hanem bármelyik kereskedelmi végeselemes szoftver eredménye is. A szoftverrel előre jelezhető, hogy a folyamatos üzem közben hol és mikor alakulhat ki fáradásból eredő repedés, a repedés fog-e továbbterjedni, mekkora a biztonsági tényező és a tönkremenetel valószínűsége különböző élettartamra.

Az fe-safe-et használják vezető autóipari, építőipari, erőművi, orvostechnikai és más iparágak vállalatai. Jól kezelhetőek vele forgácsolt, kovácsolt és öntött alkatrészek, magas hőmérsékleten üzemelő termékek, hegesztett szerkezetek és préselt alkatrészek.

A szimulációs eszköztárát ezzel a szoftverrel kiegészítve képes lesz növelni a kritikus rendszerelemek kifáradási élettartamát, anyagot spórolhat, csökkentheti a termékvisszahívásokat és a garanciális költségeket és elérheti, hogy terméke már az első valós teszteket sikeresen teljesítse.

SIMPACK

TÖBBTEST-DINAMIKAI SZIMULÁCIÓS SZOFTVERCSOMAG

Komplex mechanizmusok esetén is gyors, hatékony szimulációkkal meghatározhatók a dinamikus igénybevételek.

Iparág specifikus modellek érhetőek el, amelyek megkönnyítik a modellalkotást.

CST STUDIO SUITE

Nagyteljesítményű, 3D-s elektromágneses analízis szoftvercsomag elektromágneses rendszerek és komponenseinek tervezéséhez, ellenőrzéséhez és optimálásához.

XFLOW és POWERFLOW

Lattice-Boltzmann megoldás alapú, tranziens CFD megoldások a komplex hő- és áramlási feladatok szimulációjára.