Folyamat automatizálás

A fejlesztési idő csökkentés eszköztára és ami mögötte van

Legyen szó ismétlődő, több kattintással járó feladatok vagy egy fejlesztési folyamat automatizálásáról első lépésként csak annyit látunk, hogy mennyi konstrukciós időt tudunk megtakarítani. De az csak a jéghegy csúcsa! Jelentősen növelhető a minőség, csökkenthető az ellenőrzésre szánt idő. A vállalati tudást rögzítjük az automatizmusokba, így az elégedett mérnökeink azzal foglalkozhatnak, amihez a legjobban értenek és a fejlesztésre koncentrálhatnak.

Egy konstrukciós csapatért felelős vezetőként egyre komolyabb kihívást jelentenek a határidős elvárások, miközben a legtöbb esetben nem bővíthetjük tovább a csapatunkat. Ha mégis akkor a betanulási idők rövidülésével a vállalati tudás átadása miatt több ellenőrzés szükséges, ami további erőforrás bevonását jelentheti. Hogyan lehet azonos létszámmal, a vállalati irányelvek betartása mellett, több projektet elvégezni?

Minden mérnök munkájában megjelennek a kevésbé érdekes, ismétlődő teendők. Sok esetben ugyanazt az információt több helyre is rögzíteni kell. Az egyre komplexebb elvárásoknak való megfelelés pedig elaprózza a fejlesztők munkáját és sokszor a lényegre, a fejlesztésre marad a legkevesebb idő.

A végső megoldást a fejlesztési folyamat automatizálása jelentheti. Ehhez szemléltváltás, vezetői elköteleződés és a mérnökök teljes bevonása szükséges.

CAD-Terv szoftverek

Éppen ezért érdemes kis lépésekkel kezdeni, például:

Folyamat automatizálás

  • Nézzük meg melyek a sok kattintással járó ismétlődő feladatok –scriptekkel, makrókkal felgyorsíthatjuk a munkánkat
  • Mérjük fel, hogy a CAD modellben rögzítendő paraméter adatokat hányszor kell újra megadni – makrók, kis programok segítségével elérhető, hogy minden adat a CAD modellből kerüljön kiolvasásra

A kezdeti sikerek után érdemes nagyobb folyamat elemek automatizálásán gondolkodni.

TIPP SZERDA eseményünkön feldolgoztuk a témakört és gyakorlati példákon keresztül vezetjük le a lehetőségeket.

Személyes konzultációt kérek