Autóipar és szállítmányozás

Az kutatás és a fejlesztés műhelyeiben meglepően előrefutott az idő. A hétköznapok során használt tárgyakról, műveletekről néha sci-fi-be illő eljárásokból tudhatjuk meg, hogy a mai valóság részei. Azok a technológiák, amik ezeket a fejlesztéseket támogatják, ma már szinte bárki számára elérhetők, megvásárolhatók vagy szolgáltatásként megrendelhetők.

CATIA

Testreszabott megoldások az autóiparban

Az autóipart és a szállítmányozást tekintve a teljes fejlesztési folyamatra kínálunk megoldásokat partnereinknek. Ezekkel a megoldásokkal lefedhető a termék életciklusa a kezdeti ötletektől egészen a termék piacra kerüléséig. 


Gyártástervezési megoldásaink bőséges eszköztára révén lehetőségünk nyílik a gyártási folyamataink virtuális térben történő szimulációjára. Így beüzemeléskor nem a fizikai gyártósoron végzünk kísérleteket. A telepítés során az állásidő drasztikusan lecsökkenthető.

DELMIA

Intelligencia, biztonság – a virtuális mockup az, amely integrálja a geometriát, az elektronikát, a szoftvert és a szimulációt, mely szükséges a teljes körű autótervezésében és gyártásban.

Hibátlan jármű előállítás a nyersanyagtól a végső összeszerelésig – Tapasztalatok és gyakorlatok alapján, az OEM-eknek és a beszállítóknak is optimalizálni kell a fejlesztési folyamatokat és biztosítani a hibátlan gyártási folyamatot.

Tartós teljesítmény és fenntarthatóság – Integrált tervezés és szimuláció, erőforrás hatékonyság és fenntarthatóság –Ahatékony járműfejlesztésnél szükség van arra, hogy optimalizálva legyen a jármű globális teljesítménye az optimális design-hoz igazodva, megfelelve a változó előírásoknak.

Az én autóm – (esztétika), vonzó, intuitív és barátságos – A mai trend az, hogy felmérve és megértve az ügyfél igényeit, bevonják a fogyasztókat az autógyártás folyamatába.

Globalizáció, modularizáció és tudás újrafelhasználás – Minden gazdasági ágazatban az OEM-ek a méretgazdaságosságra törekednek, kihasználva saját globális K + F szervezeteiket vagy a partneri kapcsolataikat. A modularizáció az OEM-ek fejlesztési folyamatainak középpontjában áll, versenyképességük megőrzésének érdekében.

Mérnöki szolgáltatások

Közel 20 éve működünk együtt a legnagyobb magyarországi autógyárakkal gépészeti tervezés, gyártástervezés, berendezéstervezés, készüléktervezés, üzemlogisztikai eszköztervezés területén.

KAPCSOLAT

3D valósághű szimuláció a járműgyártásban

A korszerű járműgyártás extrém magas minőségi elvárásokkal szembesül: folyamatos fejlesztés mellett lehet csak versenyben maradni és nincs lehetőség minőségi hibára. Ez a kihívás csak akkor teljesül, ha a szerkezet egészén belül minden egyes elem hibátlan. Ez a tervezésnél kezdődik. Nem véletlen, hogy a nagy járműgyártók mindegyike évtizedek óta használja a valósághű szimuláció technológiáit, ami nagy mértékben hozzájárul a fejlesztések hatékonyságához.

OEM megrendelőik után az alkatrész beszállítók is fokozatosan felismerik azokat a gazdasági előnyöket, amit a számítógépen történt vizsgálatok hoznak: gyorsabban és pontosan vethetők össze verziók, ritka terhelési esetek is vizsgálhatók, az elemek együttműködése is szimulálható a bőséges vizsgálati eszköztárral. Lehetőség nyílik egy újabb „áru” eladására: aki ilyen színvonalú fejlesztési környezet et tud felmutatni, a fejlesztést magára vállalhatja – annak anyagi hozadékaival együtt.

A 3DEXPERIENCE megoldások ezeknek a céloknak az elérésében nyújt nagy segítséget:

  • Teljes termék életciklus végigkövetése és menedzselése
  • Együttműködés a partnerekkel
  • Tudástárak létrehozása
  • Digitális tervezés, analízis, gyártástámogatás