Ipari eszközök és berendezések

Célunk, hogy minél inkább megfeleljünk a megrendelőnk elvárásainak, ezzel szerezve neki jelentős előnyt versenytársaival szemben.
Manapság egyre specifikusabb elvárásoknak kell megfelelnünk és ezeket az elvárásokat csak úgy tudjuk teljesíteni ha ismerjük az iparág kihívásait és piaci folyamatait.

A célunk az, hogy olyan rendszert adjunk megbízóink kezébe, amely használatával időt és energiátmegtakarítva, s a realizált profitot maximalizálva tudják teljesíteni megrendeléseiket.

DELMIA

3D valósághű szimuláció a gépgyártásban

Hagyományosan nagy precizitást és összetett gondolkodást igénylő ágazat, ahol nem csak a produktum komplex, hanem az igénybevételek is. A maximális teljesítmény megvalósításához bizonyos kérdések pontosabb választ igényelnek, az egyre bonyolultabb rendszerek működésének előre látásához a hagyományos képletek már nem mindig elegendőek. A végeselem módszeren alapuló számítási eljárás lehetőséget ad annak előre látására is, amit fejben vagy papíron nem lehet levezetni: összetett mechanizmusok, összetett teherkombinációk, szélsőséges kérdések is megválaszolhatók a szimulálható vizsgálatok eredményeinek ismeretében.

Testreszabott megoldások

Ipari eszközök és berendezések

Mi az ipari eszközöket és berendezéseket tervező és gyártó cégek célja?

Hogy 3D modelleket készítsenek? Kétségtelenül nem! Céljuk, hogy rugalmasságukkal minél inkább megfeleljenek a vevő elvárásainak, ezzel szerezve versenyelőnyt egy igencsak erős feltételeket diktáló piacon.

A 3D modellezés és az erre épülő egyéb tevékenységek (pl.: szimuláció, megmunkálás tervezés, stb.) voltaképpen olyan eszközkészletet, olyan szerszámokat adnak a kezünkbe, melyek használatával a lehető legnagyobb mértékben megtudjuk könnyíteni munkánkat, így mindennapjainkat is – ezért nem mindegy, hogy milyen szoftverekkel dolgozunk. Lehet egy 3D alapú rendszer bármilyen látványos, ha nem támogat bennünket megfelelően teljes tevékenységünk folyamán.

3D modellezés CATIA-val

Információ egy forrásból

Mi a hatékonyság legnagyobb gátja?

  • a releváns információk hiánya, illetve
  • a nem megfelelő hatékonyságú és lassú kommunikáció.

Ez egy meglehetősen általános megállapítás, de nézzünk jobban a dolgok mögé! Szélsőséges példa, de például egyszemélyes vállalkozás esetében meglehetősen egyszerű a belső kommunikáció, a feladatok kiosztása és a felelősök meghatározása. Azonban a szektorban tevékenykedő cégek ritkán egyszemélyesek és az sem jellemző, hogy a környezetüktől teljesen elszigetelten működnének.

Manapság számos és egyre specifikusabb elvárásnak kell megfelelnünk a vevőink részéről, de sok esetben más-más telephelyen folyik a tervezés és a gyártás is. Így mindenekelőtt megoldandó, hogy hatékonyan és megfelelően, minden elvárás figyelembe vételével, naprakész információk alapján szülessenek meg a döntések. Alapvető, hogy mérnökök a menedzserek számára is átlátható formában, és lényegre törően tolmácsolni tudják gondolataikat, kérdéseiket. Természetesen ez kölcsönösen, oda-vissza kell, hogy működjön.

A termékek sok esetben egyre bonyolultabbak és összetettebbek, egyre több szakterületnek kell szinkronban dolgoznia rajtuk biztosítva, hogy a költségek egy adott szint alatt maradjanak – az emelkedő nyersanyagárak mellett így maximalizálva a profitot.Az ügyféllel történő kommunikáció újabb kérdéseket vet föl:

  • Elégedett lesz-e partnerünk a végtermékkel?
  • Meg tudjuk-e mutatni neki, hogy éppen hol tartunk a fejlesztésben?
  • Megérti-e, hogy milyen problémák akadályozzák az adott fejlesztést?
  • Hány valós prototípust kellett elkészíttetnünk a végtermék előállításáig?
  • Hány újratervezésre, módosításra volt szükség, és ezek milyen extra költségeket generáltak?

Gondoljuk végig azt is, mennyi időt fordítunk arra, hogy egy termékben vagy folyamatban kiderítsük: valóban az adott alkatrész legutolsó verziójával dolgozunk tovább? Hány munkaóra telik el azzal, hogy a változtatásokról minden érintettet a megfelelő módon értesítsünk?

Ezek alapján egyetlen dologra kell „kihegyeznünk” figyelmünket, mely: a hatékony, gyors és naprakész adatokon alapuló kommunikációra.

Mit várunk el tehát egy általunk használt rendszertől?

  • minél inkább kövesse le működési folyamatainkat,
  • azaz legyen testre szabható,
  • biztosítsa a megfelelő kommunikációt a fejlesztési vagy gyártási projektjeinkben résztvevők között.

Olyan eszközt, ami adott iparág elvárásainak megfelel, csak úgy lehet kialakítani, ha megismerjük az iparág kihívásait és folyamatait. A Dassault Systèmes pontosan így járt el, mikor kifejlesztette szoftvercsomagját az ipari eszközök és berendezések iparága számára: egyeztetett az egyes területek szereplőivel, s ennek megfelelően állította össze megoldásait. A célunk az, hogy olyan rendszert adjunk az Ön és Kollégái kezébe, amely használatával időt és energiát megtakarítva, s a realizált profitot maximalizálva tudják teljesíteni megrendeléseiket.

ENOVIA

Mérnöki szolgáltatások

Közel 20 éve működünk együtt a legnagyobb magyarországi autógyárakkal gépészeti tervezés, gyártástervezés, berendezéstervezés, készüléktervezés, üzemlogisztikai eszköztervezés területén.

KAPCSOLAT