Űr-, légi- és hadiipar

A ma már több mint 100 éves repülést és az emberiséggel egyidős hadiipart mindig is a szüntelen újítás és jobbra törekvés jellemezte. A világűr meghódításával a sebesség csak egyre tovább fokozódott.

Habár senki sem lát a jövőbe, de annyi bizonyos, hogy az innováció irama nem lassul és a célok egyre nagyobbak lesznek. A CAD-Terv cégcsoport azon kevés magyar cégek közé tartozik, akik eredményesen vállaltak szerepet ilyen fejlesztésekben. Gondoljunk csak az első magyar műhold, a Masat-1 sikerére.

KAPCSOLAT

Testreszabott megoldások

Ebben a specifikus iparágban fontos, hogy a kifejlesztésre kerülő eszköz biztosan működjön, hiszen nincs lehetőségünk utólagos korrekcióra. 3DEXPERIENCE megoldásainkkal partnereink a saját rendszerükbe integrálva a teljes fejlesztési folyamatot le tudják fedni. Itt, a rendkívül magas gyártási költségek miatt kiemelkedően fontos a precíz mérnöki munka és a hozzá szorosan kapcsolódó gyártásszimulációs, illetve szimulációs vizsgálatok széleskörű alkalmazása.

3D valósághű szimuláció a légi- és hadiiparban

Ezekben az iparágakban a hibátlan működés és a tökéletes pontosság igénye együtt jár a magas értékű termékkel. A termékekben bonyolult működések és hatások érvényesülnek, amelyek valós vizsgálata gyakran lehetetlen, a prototípusok költségei is jelentősek. Ezért ezek az iparágak használják legrégebben a szimulációs eljárásokat, ez eredményeik egyik záloga. Beszállítóiknak a valósághű szimuláció eszközei lehetőséget adnak lépést tarthatni az igények fejlődésével, csökkenteni a prototípus költségeket és gyorsítani a fejlesztést.

Szimulációs megoldások

Mérnöki szolgáltatások

Cégcsoportunk mérnöksége az űriparral és annak kihívásaival először a Masat-1 projekt kapcsán került kapcsolatba 2008-ban. Azóta számos űripari fejlesztési projektben vettünk részt és sikerült bekapcsolódnunk a hadiipari fejlesztésekbe is.

KAPCSOLAT