Orvosi eszköz- és műszergyártás

Az innováció mindig is jellemezte az orvostudományt és az azt kiszolgáló ipart, de ez önmagában ma már nem elég. Az ezen a területen érdekelt cégeknek a termékfejlesztést az iparágra jellemző szigorú minőségbiztosítás és a törvényi szabályozások figyelembevételével kell végezni, ráadásul a költséghatékonyság a korábbinál nagyobb hangsúlyt kap – a végfelhasználóknak elérhető árú, de mégis hatékony termékre van szükségük.

KAPCSOLAT

A 3DEXPERIENCE platform segít életre kelteni a termékeket, bevonva a termék-életciklusba az összes szereplőt. A virtuális valóság és a 3D-technológia a betegek, orvosok, kutatók és jóváhagyó szervezetek napi életének része lehet.


Például egy gyógyszergyártó cég az első kísérletektől a piaci bevezetésig a fenn említett szereplőket a K+F munkába be tudja kapcsolni a virtuális világ segítségével, legyenek azok bármilyen távol is egymástól. Hasonlóan egy orvostechnikai cég – a platformot kihasználva – a termékfejlesztésen kívül a felhasználók betanítását, továbbképzést, adatgyűjtést szintén egy rendszerben tehet meg, teljes rálátással és kontrollal a folyamatra.

3D valósághű szimuláció az orvostudományban és orvosi műszergyártásban

A legszebb és legkomplexebb kihívás az emberi szerezet folyamatainak lekövetése, majd szükség esetén gyógyítása. Az emberben zajló mechanikai, áramlástani, biokémiai és egyéb folyamatok mind digitalizálhatók és ezek az innovációk már használatba is vannak. Az emberi test teljes egésze le van modellezve, a mozgásszervi protézisek fejlesztésében a számítógépes szimulációk mindennaposak, az orvostudományi diagnosztikai berendezések eredményeit befogadják a korszerű szimulációs szoftverek, az első orvos robotok már műtenek. Minden vizsgálat a fejlesztést segíti.