Orvosi eszköz- és műszergyártás

Az innováció mindig is jellemezte az orvostudományt és az azt kiszolgáló ipart, de ez önmagában ma már nem elég.

Az orvosi eszköz- és műszergyártás területén érdekelt cégeknek a termékfejlesztést az iparágra jellemző szigorú minőségbiztosítás és a törvényi szabályozások figyelembevételével kell végezni. Ezenfelül a költséghatékonyság a korábbinál nagyobb hangsúlyt kap – a végfelhasználóknak elérhető árú, de mégis hatékony termékre van szükségük.

KAPCSOLAT

A 3DEXPERIENCE platform segít életre kelteni a termékeket, bevonva a termék-életciklusba az összes szereplőt. A virtuális valóság és a 3D-technológia a betegek, orvosok, kutatók és jóváhagyó szervezetek napi életének része lehet.


Például egy gyógyszergyártó cég az első kísérletektől a piaci bevezetésig a fenn említett szereplőket a K+F munkába be tudja kapcsolni a virtuális világ segítségével, legyenek azok bármilyen távol is egymástól. Hasonlóan, egy orvostechnikai cég – a platformot kihasználva – a termékfejlesztésen kívül a felhasználók betanítását, továbbképzését, illetve az adatgyűjtést szintén egy rendszerben teheti meg, teljes rálátással és kontrollal a folyamatra.

3D valósághű szimuláció az orvostudományban és orvosi műszergyártásban

A legszebb és legkomplexebb kihívás az emberi szervezet folyamatainak lekövetése, majd szükség esetén gyógyítása. A szervezetünkben zajló mechanikai, áramlástani, biokémiai és egyéb folyamatok mind digitalizálhatók, sok esetben ezek az innovációk már használatban is vannak. Az emberi test teljes egésze le van modellezve. A mozgásszervi protézisek fejlesztésében a számítógépes szimulációk mindennaposak. A korszerű szimulációs szoftverek befogadják az orvostudományi diagnosztikai berendezések eredményeit, az első orvosi robotok pedig már műtenek. Minden vizsgálat a fejlesztést segíti.