A következő esemény időpontja: 2021.11.17.

Témánk: Milyen eszközökkel fejleszthetünk jól működő mechanizmusokat?

Ügyfelelink visszajelzései alapján a kinematikai vizsgálatokra és a hozzájuk kapcsolódó szoftveres eszközökre egyfajta luxusként gondolnak a mérnökök. „Nem való az nekünk!”, „A mi szerkezeteink nem olyan bonyolultak!” – válaszolták többen. Amikor pedig elkezdtük boncolgatni a munkamódszereket és a múltbeli eseményeket hamar kiderült, hogy egy alaposabb vizsgálat bizony jelentős költségmegtakarítást hozott volna a konyhára. Célszerűen már a koncepció fázisban érdemes vizsgálatokat végezni. Na de egyből verébre ágyúval lőjjünk?

Következő eseményünkön a felhasználói visszajelzésekre építve bemutatjuk milyen eszközök állnak rendelkezésre a kinematikai modulok használatával és anélkül. Elindulunk a sketch-ben végzett geometriai vizsgálatoktól és az ütközésvizsgálatokon, a söpört térfogat generálásán túl feltárjuk a végeselemes vizsgálatokban rejlő lehetőségeket is. Ezek egyben az additív gyártásoptimalizálás alapjául is szolgálnak.

MIRŐL szól az esemény?
Mintapéldákon keresztül elveket, gyakorlati tapasztalatokat osztunk meg arra buzdítva minden résztvevőt, hogy mozduljon ki a komfort zónájából, merjen kinematikai vizsgálatokat végezni. Ennek segítségével a valóságban elsőre megmozduljon a tervezett mechanizmus, ne ütközzön egyik komponenssel se, és a terhelés se roppantsa azt össze.

Kérdezzen, ossza meg saját élményeit, módszereit és inspirálódjon mások tapasztalataiból!Főbb témáink:

  • Kinematika bemutatása
  • Miért van rá szükség kinematikai vizsgálatokra a vitruális térben?
  • Mire képesek a kinematikai vizsgálatok? (szenzorok, animáció, söpört térfogat, ütközésvizsgálat)
  • A 3DEXPERIENCE továbbfejlesztett lehetőségei (többszörösen összetett kinematikai modellek, nem teljesen határozott kinematika modellek, végeselemes szimuláció mozgás közben)Kinek ajánljuk:

  • mindenkinek, aki szeretne megismerkedni a CATIA kinematikai modul felhasználási lehetőségeivel
  • tapasztaltabb felhasználóinknak, akik egy kis ismétlésre vágynak
  • haladó felhasználóinknak, akik szívesen osztják meg tudásukat másokkal
  • mindenkinek, akinek a témában kérdései vannak egy szakértő közösségtől

Nézze vissza eseményünket: