Az esemény időpontja: 2024.06.05. / 15:30-17:00

Témánk: A 3DEXPERIENCE fröccsöntés-szimulációs megoldásai

A hőre lágyuló műanyagtermékek egyik legelterjedtebb gyártástechnológiája a fröccsöntés. A polimeralkatrészek tervezése során szimulációs eredmények alapján a tervezőmérnök visszacsatolást kap az általa tervezett termék minőségéről, esetleges hibáiról. Érdemes a szimulációs eszközöket már a koncepció fázisában is alkalmazni, hiszen így a termékkel kapcsolatos esetleges módosítási igények könnyedén elvégezhetők. Az alkatrésztervezés során nyert tapasztalatok a szerszámterv kialakítását is elősegítik és további szimulációkkal a szerszámtervező mérnök munkájának a hatékonyságát is növelni lehet. A folyamatmérnöknek pedig a fröccsöntés termelékenysége, költséghatékonysága, a termék minősége és a gyártási folyamat megbízhatósága miatt fontos ismernie a fröccsöntési paraméterek optimális beállítását és annak „törékeny egyensúlyát”, ebben szintén segítségére vannak a fröccsöntés-szimulációs megoldások.

A 3DEXPERIENCE platform segítségével a fröccsöntött termékek fejlesztési folyamatának kezdeti szakaszában már lehetőségünk van fröccsöntés-szimulációs megoldások alkalmazására. A termék- és a szerszámtervezési, valamint a szimulációs eszközök egy közös felületen megtalálhatók, ezáltal az információ is egy felületről elérhető. A közös platform erejét kihasználva a polimeralkatrészt tervező mérnök, a szerszámtervező mérnök és a fröccsöntési paraméterek optimalizálását biztosító folyamatmérnök közösen és hatékonyan együtt tud dolgozni, ezáltal egy sokkal versenyképesebb terméket eredményezve. A fröccsöntött termék életútjában betöltött szerepköröket összefogja az is, hogy a 3DEXPERIENCE platformon az egyes szerepkörök már a termékfejlesztési folyamat legelejétől kezdve könnyedén beleláthatnak egymás munkájába.

Szeretettel várjuk június 5.-ei TippSzerda webinárunkon, ahol betekintést nyerhet a 3DEXPERIENCE fröccsöntés-szimulációs megoldásaiba! Fedezze fel Ön is a közös platform erejében rejlő lehetőségeket a fröccsöntött alkatrész tervezés területén!


Főbb területek:

  • Fröccsöntés-szimuláció
  • Kitöltési szimuláció
  • Utónyomás szimuláció
  • Hűtés szimuláció
  • Vetemedés szimuláció


Kinek ajánljuk az eseményt:

  • Fröccsöntött alkatrész tervező mérnököknek
  • Fröccsöntő szerszámtervező mérnököknek
  • Folyamatmérnököknek, akik fröccsöntött termékekkel foglalkoznak
  • Fröccsöntés-szimulációs megoldások iránt érdeklődőknek