Az esemény időpontja: 2024.04.10. / 15:30-17:00

Témánk: A SIMULIA szimulációs újdonságainak bemutatása

Fedezze fel a szimulációs szoftverek legújabb fejlesztéseit és innovációit a következő TippSzerda webinárunkon! A szoftverek minden évben az újabb kiadásokkal újabb innovatív funkciókkal érkeznek, amelyek gyorsítják a fejlesztési folyamatokat és növelik a hatékonyságot. Ismerje meg, hogyan segíthetnek ezek az újdonságok a projektjeiben, hogyan lehet valósághű eredményekkel segíteni a fejlesztést és javítani a szimulációk eredményeinek pontosságát.

Vegyen részt előadásunkon és fedezze fel a haladó szintű végeselemes analízis szoftverek legújabb trendjeit, ossza meg tapasztalatait és kihívásait!

Április 10-i webinárunk keretében azon határterületek bemutatásra fókuszálunk, melyekkel az utóbbi években kiegészült a már meglévő megoldás. Emellett természetesen a kapcsolódó meglévő funkciók is bemutatásra kerülnek.

Főbb területek:

  • 3DEXPERIENCE – Automatizált, szabály alapú hálógenerálás és geometria-alapú kapcsolatrendszer
  • 3DEXPERIENCE – CFD újdonságok
  • Az Abaqus megoldó újdonságai
  • Kifáradási élettartamszámítás fejlesztései


Eseményünket fejlesztő mérnököknek, fejlesztési vezetőknek és nem utolsó sorban szimulációs mérnököknek ajánljuk és mindenkinek aki lépést akar tartani napjaink végeselemes szimulációs trendjeivel. 

Részletek:

A 3DEXPERIENCE platform egy közös felületen teszi elérhetővé a magas szintű mérnöki munkához szükséges eszközöket. A CATIA és az Abaqus technológiák összefonódásával megjelentek olyan új funkciók, amelyek a szimulációs modell előkészítését jelentősen felgyorsítják. Például geometriai jellemzők alapján lehetővé teszik, hogy előre definiált sablonok és szabályok szerint (felismerve az alaksajátosságokat), automatikusan lehessen egyszerűsíteni a geometriát és létrehozni komplex végeselemes hálót, akár egy több alkatrészes összeállításban is, numerikus kapcsolatokkal együtt, mindezt néhány kattintással.

Az áramlástani feladatokban a 3DExperience platform CFD megoldása a kihívást jelentő szimulációkban is kimagaslóan teljesít, köszönhetően a Dassult Systèmes kiemelt R&D tevékenységének ezen a területen. Bemutatunk néhány olyan funkciót, amivel a megoldás szerves részét alkotja a platform nyújtotta lehetőségeknek.

A szimulációs megoldások alappillére a SIMULIA Abaqus megoldója, ami a multifizika területén megkerülhetetlen szereplő, különösen a bonyolult, nemlineáris szimulációs modellezésben. Mind a 3DExperience platform, mind a különálló szoftvermegoldás esetében is ugyanúgy az Abaqus dolgozik a háttérben, ezért fontos, hogy áttekintsük a főbb újdonságokat. Szót ejtünk az újonnan implementált anyagmodellekről, mint például az új hiperelasztikus anyagokról vagy az akkumulátor fejlesztéshez kapcsolódó speciális anyagmodellekről. Az alkatrészkapcsolatok kezelése során a kontakt feladatok jelentenek nagy kihívást. Ezen a területen minden évben jelenetős fejlesztések vannak.

A versenyképes termékek fejlesztéséhez szükség van arra, hogy meghatározzuk az alkatrészek élettartamát egy adott terheléskombinációra. Az ehhez szükséges kifáradási élettartam számítási módszerek közül az FKM módszer alapú, hegesztési varrat ellenőrzés is elérhető és az FKM ajánlás új kiadásával a szoftvermegoldás is frissült.

REGISZTRÁCIÓ