Az esemény időpontja: 2023.11.08. / 15:30-17:00

Témánk: Szimuláció vezérelt innovatív fejlesztés, avagy hogyan lesz a koncepcióból részletes terv

Webinárunk lehetővé teszi, hogy megoszthassa fejlesztési kihívásait és betekintést nyerhessen egy újszerű megközelítésbe a szimuláció vezérelt gépészeti fejlesztésekben. Elakad a fejlesztés, mert túlterhelt a szimulációs csapat? Sokat kell várni egy-egy szimulációs eredményre? Példákon keresztül bemutatjuk, hogyan tudunk tervezőként gyors és hatékony szilárdsági ellenőrzéseket készíteni komplex modelleken anélkül, hogy mély végeselemes szakértői ismeretekre lenne szükségünk.

Ezt a megközelítést a koncepció fázistól a végleges tervek kidolgozásáig alkalmazzuk, hogy növeljük a versenyképességünket a fejlesztési folyamat megreformálásával. Nálunk, a CAD-Tervnél is rendszeresített módszer nemcsak az innovációt serkenti, de a fejlesztési hatékonyságot és a termékminőséget is jelentősen növeli.

Szimuláció vezérelt innovatív fejlesztés

MIRŐL szól az esemény?

Az első koncepció megalkotása után számos további módosítás végrehajtása szükséges az adott terméken. Mindeközben a szilárdsági követelményeknek is teljesülnie kell, ezért a végeselemes analízissel végzett ellenőrzés kulcsfontosságú. A hagyományos fejlesztési módszerek alkalmazásakor ez a folyamat rendkívül időigényes lehet, hiszen minden változtatás esetén részben, vagy akár teljesen újra kell építeni a szimulációs modellt.

Előadásunk során szakértő kollégánk egy integrált fejlesztési módszert mutat be, mely egészen más megközelítést kínál. A módszernek köszönhetően a szimulációs modellen végzett változtatások automatikusan frissülhetnek. Emellett olyan technikákat mutatunk be, melyek által az iterációs folyamat teljesen új dimenzióba kerül – mint például a szabály alapú hálózás. Ezen módszerek alkalmazásával a munkafolyamat nagyságrendekkel gyorsabbá válik.

Főbb témáink:

  • Szimulációval támogatott fejlesztések kihívásai
  • CATIA V5 modell alapú fejlesztés
  • Komplex szimulációs modellek alkalmazási lehetőségei
  • Változtatások gyors ellenőrzése
  • Csapatmunka támogatása


Kinek ajánljuk az eseményt:

  • Fejlesztőmérnököknek
  • Olyan tervezőmérnököknek, akik 0-ról kezdik a fejlesztést és a koncepció fázistól a részlettervezésig végig viszik a projektet vagy egy meglévő terméket alakítanak át több iterációval
  • Öntött, forgácsolt és fröccsöntött alkatrészek fejlesztőinek, akik CATIA v5-ben terveznek
  • Mindenkinek, akinek a témában kérdései vannak egy szakértő közösségtől

Eseményünket hamarosan visszanézheti YouTube csatornánkon!