Az esemény időpontja: 2023.11.29. / 15:30-17:00

Témánk: Szimulációs alapok bemutatása (hangsúlyosan a geometria előkészítés és hálózás)

Elege van abból, hogy minden egyszerű kis szimulációs feladattal a szimulációs mérnököt kell zargatnia? Úgy érzi, hogy bár a munkakörén kívül esik a feladat, tervezőmérnökként egy kis segítséggel mégis véghez tudná vinni? Belefáradt abba, hogy apróbb konstrukciós módosítások után ismét fusson egy kört a szimulációs mérnök asztalánál? Gondoljon csak bele, mennyi időt és fáradságot spórolhat, ha az egyszerűbb szimulációs feladatokat elvégzi magának! Eddig is voltak ambíciói, de félt nekikezdeni egy szimulációs feladatnak?

Vegyen részt előadásunkon, amely keretében bevezetjük a szimulációs alapok világába, a geometria előkészítésébe és a hálózásba!

MIRŐL szól az esemény?

Szimulációk segítségével gyorsan és egyszerűen kaphatunk egy előzetes képet arról, hogy az általunk tervezett konstrukció milyen mértékben felel meg a vele szemben támasztott követelményeknek. Ez pénzt és időt spórol a tervezési, fejlesztési fázisban, hiszen anyagköltség, gyártás nélkül képesek vagyunk a termék vizsgálatára. A szimulációs eszközöket érdemes a termék életútjának minél korábbi fázisában alkalmazni. Nagy előnyt jelenthet, ha a tervezőmérnökök is alkalmazzák alapszinten a szimulációt, így már egy jobb, szimulációs eredményekkel alátámasztott konstrukció kerülhet ki a kezükből.

Egyszerűbb szimulációk elvégzéséhez nincs szükség mélyreható szimulációs tudásra, tapasztalatra, de az alapok ismerete szükséges. Webinárunk során az a célunk, hogy ezeknek az alapoknak egy részét bemutassuk. A teljes szimulációs folyamatot érintjük két példán keresztül, a hangsúlyt pedig a kihívást jelentő részekre, a geometria előkészítésére és a hálózásra fektetjük. A webinár elsősorban tervezőmérnököknek szól, akiknek meg szeretnénk hozni a kedvüket és bátorságukat az egyszerűbb szimulációs feladatok elvégzésére.

Főbb témáink:

  • Szimulációs folyamat felépítése
  • Szimulációs alapok: geometria előkészítés és hálózás
  • Rövid elméleti alapok a geometria előkészítés és hálózás kapcsán
  • Kétféle szimulációs példa (statikus mechanikai és modál analízis)
  • Geometria előkészítés CATIA V5 és 3DEXPERIENCE platformon
  • Hálózás 3DEXPERIENCE-ben


Kinek ajánljuk az eseményt:

  • Olyan tervezőmérnököknek, akiket érdekelnek a szimulációs megoldások
  • Termékfejlesztéssel foglalkozó tervezőmérnököknek
  • Szimulációs mérnököknek